Referenties

“Mirjam heeft met veel enthousiasme mij in drie dagen tijd de basis van de Duitse taal bijgebracht. De lesdagen waren zeer gevarieerd en het lesmateriaal en huiswerk aangepast aan wat ik nodig had voor mijn werk. Mirjam is erg goed in het verlagen van de drempel die je toch wel kan voelen als je een vreemde taal gaat spreken. Ze legt heel duidelijk uit en zal je zeer respectvol en met humor op je fouten wijzen. Ik ging iedere lesdag zeer enthousiast en met gerichte huiswerktaken en veel tips over oefenwebsites naar huis. Ik kan Mirjam dan ook zeker aanraden als je Duits wilt leren!”

Maaike Baudoin

 

”Ik heb de lessen van Mirjam als zeer positief ervaren. De lessen waren geheel op maat, duidelijk en effectief. Verder was de ontvangst erg prettig en maakten de kopjes koffie de lessen nog aangenamer.”

Sven Hendriks Franssen

 

”We zijn zeer tevreden met juf Mirjam. Ze was erg betrokken bij de kinderen, bood ook een luisterend oor voor de meiden om hun onzekerheden te vertellen over de aanstaande verhuizing en ze was flexibel met cursusmateriaal als de boeken per ongeluk thuis waren blijven liggen.”

S. en G. van der Heijde

 

“Mirjam is mijn Engelse lerares sinds een jaar en ze is zeer professioneel en zorgvuldig tijdens haar lessen. Ook is geduld een sterke kant van haar. Ik leer bij haar, omdat ik volgend jaar vanuit mijn stichting Stem voor Dieren acties wil gaan ondernemen in Europa om zwerfdieren daar een beter leven te geven. Mirjam richt zich daarom volledig op wervende artikelen over dierenwelzijn en misstanden binnen het dierenwelzijn. Zij reikt mij documenten aan die we samen doornemen. Zo haal ik niet alleen mijn grammaticakennis op maar leer ik vanuit mijn hart te vertellen over een beter leven voor dieren. – Ik zou jullie deze gezellige lerares van harte aanbevelen.“

Nancy de Heer

 

“Ik heb 10 zeer geslaagde zomersessies Engelse conversatie met Mirjam gehad. Ze hielp enorm om bijna meteen in een ontspannen wijze van converseren terecht te komen, terwijl ze op een bijna onopvallende wijze corrigeerde waar nodig. Mijn vocabulaire is uitgebreid en de souplesse in het spreken is duidelijk vergroot. Veel plezier gehad samen. Mirjam heeft een brede interesse voor onderwerpen en stelt goede vragen.”

Sophie Ephraim

 

“Dankzij één les van Mirjam heb ik mijn taalexamen Duits in één keer gehaald. De les was erg leerzaam en waardevol en sloot perfect aan op de voorbereiding voor het examen! Echt een aanrader!“

Veronique Princee

 

”Ik heb 30 lesuren bij Mirjam gehad. Het doel was om zakelijke correspondentie in het Duits te leren. Mijn startniveau was bijna nul maar door haar lessen ben ik nu in staat om brieven te maken van een aardig niveau. Mijn doel is dus volledig behaald, dankzij Mirjam. De volgende zaken heb ik gewaardeerd tijdens de lessen: 1) Mirjam kan goed luisteren. 2) Ze kan zich heel goed aanpassen aan de wensen + werkwijze van de cursist. 3) Naast dat Mirjam uitstekend Duits kan, heeft zij ook goede kennis van o.a. de Nederlandse grammatica. Dit kan ze heel goed uitleggen wat weer erg belangrijk is om goed Duits te kunnen schrijven. 4) Mirjam is een zeer prettige en vriendelijke persoonlijkheid. Kortom: wil je je Duits verbeteren dan kan ik je Mirjam van harte aanbevelen.”

Rob den Berger

 

”Ik heb 10 lessen zakelijk Engels gevolgd bij Mirjam, gedeeltelijk ook via Skype. Ik ben zeer tevreden! Ook op zakelijk gebied kun je Mirjam prima inzetten!”

Evita Valster-Pols

 

”Mirjam is een gedreven lerares en weet precies hoe je de fijne kneepjes van de taal onder de knie krijgt. In 10 lessen heb ik veel geleerd en het is fijn dat het ook één op één kan. Ze heeft de volle aandacht voor je. Ik raad iedereen aan die Engels wil verbeteren, ga naar Mirjam.”

Marcel van Cleef

 

”Mirjam heeft onze zoon (5 jaar) 20 lessen Duits gegeven. Echt super! Hij kreeg alle aandacht en het tempo was precies goed. Hij ging er met veel plezier heen en heeft in korte tijd enorm veel geleerd. Na de reeks lessen verstaat hij het allemaal heel goed! Heel professioneel, maar tevens ook heel kindvriendelijk. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

Marthy van de Laar

 

”De opfriscursus Engels van TaalKrachtig heeft mij in positieve zin verbaasd. Na een intakegesprek heeft Mirjam een pad uitgestippeld om in een korte periode belangrijke aspecten te behandelen, alles gekoppeld aan het werkgebied waarin ik actief ben. De lessen waren deels op locatie en deels via Skype. Door de vakkennis van Mirjam was het een leuke en leerzame cursus.”

anoniem

 

”Mirjam is een geduldige, behulpzame en taalvaardige trainster die weet waar ze over praat! Ze heeft me in korte tijd veel erg geleerd! Ik heb een erg positieve ervaring gehad aan de lessen.”

Marianne Bossenbroek

 

”Hartelijk dank aan Mirjam, die mij op professionele en prettige wijze heeft geholpen mijn Duits verder te verbeteren. De lessen en onderwerpen, die in de cursus zijn behandeld, sluiten naadloos aan op mijn dagelijkse werkzaamheden en stellen mij in staat me beter te richten tot mijn Duitse contacten. Ik kan Mirjam van harte aanbevelen als je je Duits naar een hoger niveau wil brengen.”

Hans Alblas

 

“Mirjam is een geduldige lerares die mij goed heeft begeleid naar mijn Duitse taalexamen. De lessen heeft ze op maat gemaakt en sloten perfect aan.”

Lucienne Miltenburg-van Eck

 

“Mirjam hat mir Deutschunterricht gegeben und das habe ich als angenehm empfunden. Sie ist professionell, gut vorbereitet und bietet ein gutes Unterrichtsprogramm. Zusätzlich zu vielen Grammatik konnte ich auch meine eigenen Themen präsentieren und dies machte eine intensive, maßgeschneiderte Lektion. Mirjam gibt gute Rückmeldung und verbessert bei Bedarf die Aussprache. Ich würde sie auf jeden Fall als Deutschlehrerin empfehlen.”

Oscar Knol

 

“Mirjam geeft ons Duitse les op individuele basis. We zijn erg tevreden met de lessen. Mirjam is kundig en weet aan te sluiten bij onze wensen. Ze heeft leuke onderwerpen om de conversatie te oefenen en heeft vooral veel gevoel voor humor. We lachen veel. Ze is enorm stimulerend, ook wanneer het wat minder (met de grammatica) gaat. Het etymologisch woordenboek is altijd bij de hand en regelmatig krijgen we per mail nog wat nagezonden. Ook organiseert Mirjam Kneipenabenden om met anderen Duits te kunnen spreken of in het Duits Scrabble te doen. Na de les hebben we weer veel energie. Nou, wie heeft er nu so eine tolle Lehrerin?”

Yvonne Pont

 

“Mirjam heeft een vriendelijke benadering. Ze ziet de punten waaraan gewerkt moet worden en speelt daar bijzonder goed op in. Wat ik met name prettig vind aan haar manier van les geven is dat zij in dialoog blijft. Zij ziet waar aan gewerkt moet worden en jij geeft aan waar je aan wilt werken”

Dorothee Okkerse